HEEFT U TIPS WAAR UW MEDEBEWONERS VOORDEEL VAN ZOUDEN KUNNEN HEBBEN? STUUR ZE IN VIA HET CONTACTFORMULIER VAN DE WEBSITE!

LUIZEN IN BALKONPLANTEN
Laat er een doos lieveheersbeestjes op los, of een zak koolmezen…
Eenvoudiger: stop rond de plant een aantal knoflookteentjes in de aarde. Luizen hebben een enorme hekel aan de geur van knoflook, die bij watergeven via de hele plant wordt verspreid. Bijkomend voordeel: na verloop van tijd kan er verse knoflook worden geoogst.

KALK OP DOUCHEKOP
In heet water met wat azijn laat de kalk gemakkelijk los. Prik met een speld de dan nog verstopte gaatjes even door.

MUGGENBEET
Jeukt de plek? Stukje plakband erop of wat nagellak. Omdat er dan geen zuurstof meer bij kan komen, stopt de jeuk.

ROESTVRIJ STAAL
Vlekken of vingerafdrukken op roestvrij stalen voorwerpen? Veeg de vlekken weg met een stukje keukenpapier en olijfolie.

BETER SLAPEN
Last van slapeloosheid of moeilijk de slaap kunnen vatten? Drink bananen-/kaneelthee. Voor het maken van deze thee heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Met enkel een banaan, 1 theelepel kaneel en 25 milliliter water zet je een flinke kop thee. Gooi niet zomaar alles in een glas, maar handel als volgt:
– Snijd de uiteinden van de banaan en verwijder de schil niet. Hak de banaan vervolgens in grove stukken – nog steeds inclusief schil.
– Doe de stukken banaan in een pan en strooi de kaneel erover.
– Giet het water in de pan en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat voor 10 minuten pruttelen.
– Laat de schil los van de banaan? Haal dan de pan van het vuur.
– Giet het mengsel door een zeef en drink de thee twintig minuten voor bedtijd.
– Herhaal dit iedere avond voor het beste resultaat.
Slaap lekker!

BRANDBARE GEL
Het lijkt handig om desinfecterende gel in de auto te hebben. Als je dan bijvoorbeeld net boodschappen hebt gedaan, kun je in de auto meteen doen waar de overheid, virologen en RIVM momenteel zo op hameren: je handen reinigen. Mensen realiseren zich echter niet hoe gevaarlijk het kan zijn om die gel op hete dagen in je auto te bewaren.
“Desinfecterende middelen bevatten in wezen alcohol en zijn daarom brandbaar”, waarschuwt een brandweerkazerne in Amerika in een Facebookpost. “De desinfecterende gel in je auto bewaren tijdens warm weer, kan tot een ramp leiden. Het licht van de zon kan in de fles worden vergroot en dat kan tot vlammen tot gevolg hebben”.